DUURZAME HAARSALON

Planten-
kleuring

Geen chemische troep meer in je haar, maar wel een mooie kleur? Probeer eens een natuurlijke kleuring op basis van plantpoeders. Je hoofdhuid en haar zullen je dankbaar zijn.

Eerst kijken we wat jouw wensen zijn en welke kleur je wilt. Een plantenkleur is namelijk totaal anders dan chemisch kleuren. We kijken naar je eigen haarkleur, hoeveel grijs haar je hebt en of je het al chemisch gekleurd hebt.

Natuurlijke schoonheid

De speciaal voor jou samengestelde haarkleuring trekt ongeveer 30 tot 45 minuten in onder de stoomkap of warme handdoek. Na het uitspoelen en drogen, zul je verrast zijn over de kleur. Je haar voelt zacht en glanst. Het mooie is dat je geen scherpe uitgroei hebt, de kleur vervaagt namelijk geleidelijk aan. Hoe vaker je kleurt, des te beter de kwaliteit van je haar wordt. Bij chemische kleuringen is dat juist andersom.

Lichter kleuren is met deze manier van kleuren niet mogelijk!

Krullen knippen

Kijk je wel eens verlangend naar de prachtige krullenbos van anderen? Je zou dat ook wel willen, maar jouw haar pluist alleen maar. Er zit een vage slag in, meer niet. Permanent is een no go voor jou. Goed nieuws!

Natuurlijke krullen

Door een speciale kniptechniek kunnen natuurlijk krullen in je haar naar boven komen waarvan je misschien niet eens wist dat je ze had. Pluizige krullenbossen worden getemd en je haar zit beter dan ooit. Door in droog haar met de krul mee te knippen, ontstaat ruimte voor de natuurlijke valling van de krul.

De laatste jaren heb ik verschillende trainingen gevolgd voor krullen knippen en heb daarvan mijn eigen techniek gemaakt. Zo is deze manier van krullen knippen helemaal uniek!

Na het knippen wordt je haar gewassen en verzorgd met een haarmasker speciaal voor krullen. 

Aandacht voor jezelf

Even snel naar de kapper en dan weer door met al je drukke bezigheden? Of even een moment tijd voor jezelf en je haar in alle rust laten knippen?

Laat je eens verwennen tijdens je knipbeurt. Geniet van een uitgebreide hoofdhuidmassage, een verfrissend hoofdhuidmasker of een voetenbad met magnesium of kruiden. Ja je leest het goed, ook je voeten krijgen aandacht.

Kom tot rust

Gun jezelf gewoon eens tijd en kom helemaal tot rust. Een bezoek aan Bionique is meer dan knippen alleen.

liefde voor de natuur

Vanaf het eerste moment dat wij, Henriet en Monique, elkaar ontmoetten deelden we gelijk een gezamenlijke passie.  Liefde voor de natuur en alles wat hiermee te maken heeft. Kruiden, planten, zelf natuurlijke producten maken en wandelen in de natuur.

Tijdens deze wandelingen bedachten we om hier iets mee te gaan doen. We hebben de laatste jaren zoveel kennis opgedaan dit willen we graag met je delen. Vandaar dat we op het idee zijn gekomen om samen natuurlijke haarbehandelingen aan te bieden.

Natuurlijke haarverzorging voor mooi haar en een gezonde hoofdhuid

Veel mensen hebben tegenwoordig te maken met haar en hoofdhuid problemen. Dit kan komen door jarenlang teveel chemische producten te hebben gebruikt of omdat je niet goed weet hoe je je haar het beste kan verzorgen met de juiste producten. 

Wij kunnen jou daar in adviseren en je haarbehandeling helemaal afstemmen op wat je haar en hoofdhuid nodig heeft. 

Henriet heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in Kruiden en Wildplukken en kent de geneeskrachtige werking van deze planten en kruiden. Deze kennis neemt ze mee in de behandelingen en doordat ze zelf prachtige krullen heeft weet ze precies hoe je deze het beste kunt verzorgen. 

Zelf ben ik al langere tijd bezig met de inzet van etherische oliën voor haar en huidverzorging. Samen maakt deze combinatie een perfecte, natuurlijke behandeling zonder enige vorm van chemie. Beter voor huid, haar en het milieu.

Beiden zijn we ook gespecialiseerd in krullen knippen. Deze behandelingen zijn helemaal leuk om met z’n tweeën te gaan doen. Gezellig met bijvoorbeeld een vriendin, zus of moeder en dochter.